TIANJIN RELIANCE STEEL CO., LTD

Itumalo o Jinghai Tianjin City, Saina

Fa'atalanoaga: Belt and Road e aumaia ai le tele o avanoa mo Kyrgyzstan, fai mai le ofisa

BISHKEK, Oketopa 5 (Xinhua) - O le Belt and Road Initiative (BRI) ua tatalaina le tele o avanoa tau atinaʻe mo Kyrgyzatan, na fai mai ai se ofisa Kyrgyz.

O sootaga Kyrgyzstan-Saina ua matua tuputupu aʻe i le tele o tausaga talu ai ma o aso nei o loʻo faʻaalia o ni fuafuaga, o le tala lea a Zhalyn Zheenaliev, sui faatonu o le National Investment Agency i lalo o le Peresetene o le Kyrgyz Republic, i se faatalanoaga talu ai nei ma Xinhua.

"I le 10 tausaga talu ai, o le paaga autu o tupe teufaafaigaluega a Kyrgyzstan o Saina, o lona uiga, i se tulaga lautele, 33 pasene o tupe teufaafaigaluega na sau mai Saina," o le tala lea a Zheenaliev.

O le faʻaaogaina o avanoa na aumaia e le BRI, o galuega tetele e pei o le laina eletise a Datka-Kemin, o se aʻoga i Bishkek ma se falemaʻi ua fausia, o le tala lea a le ofisa.

"E le gata i lea, i totonu o le faʻavae o le fuafuaga, o le atinaʻeina o se poloketi mo le fausiaina o le nofoaafi Saina-Kyrgyzstan-Uzbekistan o le a amata," o le tala lea a Zheenaliev. "O se taimi taua tele lenei i le talafaasolopito o Kyrgyzstan."

"O le lala o nofoaafi i totonu o le atunuu e le o atiina ae, ma o le fausiaina o lenei auala nofoaafi o le a mafai ai e Kyrgyzstan ona alu ese mai le laina o nofoaafi ma oʻo atu i se tulaga fou o logistics ma felauaiga," o lana tala lea.

Na faaalia foi e le ofisa le talitonuina o le Xinjiang Uygur Autonomous Region e mafai ona avea ma se tasi o locomotives autu i le faalauiloaina o fuafuaga Kyrgyz-Saina.

O vaega pito sili ona lelei i le galulue faatasi i le va o Kyrgyzstan ma Xinjiang e aofia ai le faʻaogaina o le eleele, faʻatoʻaga ma le malosi, o le tala lea a Zheenaliev, ma faʻaopoopo mai o maliega i le atinaʻeina o le teuina o koale na maeʻa i le va o tagata fai pisinisi ma tagata teu tupe i Xinjiang ma le pisinisi a le setete Kyrgyzkomur o Kyrgyzstan.

"Matou te faʻamoemoe o le a faʻateleina a matou oloa faʻatau atu ma avea Xinjiang ma se tasi o locomotives autu i le faʻalauiloaina o manatu faʻavae faʻatasi ma fuafuaga i lenei tulaga," o le tala lea a Zheenaliev.


Taimi meli: Oke-08-2023