TIANJIN RELIANCE STEEL CO., LTD

Jinghai-distriktet Tianjin City, Kina

Utseende og størrelsesvilkår for stålrør

①Nominell størrelse og faktisk størrelse
A、Nominell størrelse: det er den nominelle størrelsen regulert i standarden, og er den ideelle størrelsen som forventes av brukeren og produsenten, og er også den bestilte størrelsen angitt i kontrakten.
B、Faktisk størrelse: det er den faktiske størrelsen oppnådd under produksjonen, og denne størrelsen er vanligvis større eller mindre enn den nominelle størrelsen. Fenomenene kalles avvik.
②Avvik og toleranse
A、Avvik: under produksjon, da den faktiske størrelsen er vanskelig å oppnå kravene til nominell størrelse, dvs. den faktiske størrelsen er ofte større eller mindre enn nominell størrelse, en tillatt forskjell mellom faktisk størrelse og nominell størrelse. Den positive forskjellen kalles positivt avvik, mens den negative forskjellen kalles negativt avvik.
B、Toleranse: summen av de absolutte verdiene av positivt avvik og negativt avvik regulert i standarden kalles toleranse, også kalt "toleransesone".
③Leveringslengde
Leveringslengde kalles også brukerkrevd lengde eller kontraktslengde. I standarden er det flere forskrifter om leveringslengden i standarden, som følger:
A、Felles lengde (også kalt tilfeldig lengde): lengden innenfor lengdeområdet regulert i standard og uten krav til fast lengde kalles vanlig lengde. For eksempel er det regulert i strukturrørstandarden at: den vanlige lengden på varmtvalset (ekstrudert, ekspandert) stålrør er 3000 mm -12000 mm; mens den vanlige lengden på kaldtrukket (valset) stålrør er 2000 mm-10500 mm.
B、Kuttlengde: kuttelengden er ofte innenfor området for vanlig lengde, og er den bestemte faste lengdestørrelsen som kreves i kontrakten. Det er imidlertid umulig å kutte ut absolutt kuttelengde alltid i selve operasjonen, derfor er tillatt positivt avvik av kuttelengde regulert i standarden.
Ta et konstruksjonsrør som et eksempel:
Den ferdige produkthastigheten av kuttet-til-lengde-rør er mye lavere enn vanlig-lengde-røret, og derfor er den prisøkende forespørselen fra produsenten rimelig. Prisøkningsratene for hver bedrift er ikke konsistente; generelt kan prisen økes med 10 % på grunnlag av basispriser.
C、Dobbel lengde: dobbel lengde skal vanligvis være innenfor området for vanlig lengde, den individuelle doble lengden og multiplumet for å komponere den totale lengden skal angis i kontrakten (for eksempel 3000 mm × 3, det vil si trippel av 3000 mm , med en total lengde på 9000 mm). I selve operasjonen bør et tillatt positivt avvik på 20 mm legges til den totale lengden, samt pluss skjæremarginen for hver dobbel lengde. Ta et konstruksjonsrør som et eksempel, den nødvendige kuttemarginen er 5 – 10 mm for stålrøret med en diameter ≤159 mm; 10-15 mm for stålrøret med en diameter >159 mm.
Dersom det ikke er forskrifter i standarden, bør dobbelt lengdeavvik og skjæremargin forhandles av både leverandør og kjøper og angis i kontrakten. Det samme som kuttelengde, dobbel lengde kan redusere den ferdige produkthastigheten til bedriften betraktelig, og dermed er den prisøkende forespørselen fra produsenten rimelig, og prisøkningshastigheten er i hovedsak den samme som den prisøkende hastigheten på kuttelengden.
D、Rekkeviddelengde: rekkeviddelengden er vanligvis innenfor vanlig lengdeområde; i tilfelle brukeren krever lengden i et fast lengdeområde, bør det angis i kontrakten. For eksempel: den med vanlig lengde er 3000-12000 mm, mens den med kuttelengde er 6000-8000 mm eller 8000 ~ 10000 mm.
Det kan sees at kravene til rekkevidde er enklere enn kuttelengden og dobbel lengde, men strengere enn den vanlige lengden mye, og det kan redusere den ferdige produktraten til bedrifter. Derfor er den prisøkende forespørselen fra produsenten rimelig; generelt kan prisen økes med ca. 4 % på grunnlag av basispriser.
④Ujevn veggtykkelse
Stålrørs veggtykkelse er umulig å være den samme, ujevne veggtykkelser kan forekomme på tverrsnitt og langsgående rør objektivt sett, dvs. ujevn tykkelse. For å kontrollere dette ujevne fenomenet, de tillatte indeksene for ujevn thicin stålrøret standard; generelt er det regulert til ikke å overstige 80% av toleransen for veggtykkelse (som bør være imkness er regulert utfylles etter forhandlinger mellom leverandør og kjøper).
⑤Elliptisitet
Den ytre diameteren på tverrsnittet til det runde stålrøret kan være ujevn, det vil si den maksimale ytre diameteren og den minste ytre diameteren kan ikke være vinkelrett på hverandre, forskjellen mellom den maksimale ytre diameteren og den minste ytre diameteren er elliptisk (eller ikke-rund grad). For å kontrollere elliptisiteten er de tillatte elliptiske indeksene regulert i en eller annen stålrørstandard; generelt er det regulert til ikke å overstige 80 % av toleransen for ytre diameter (som bør implementeres etter forhandlinger mellom leverandøren og kjøperen).
⑥Krumning
Stålrøret er krumlinjet langs lengderetningen, og bøyegraden angitt med figurer kalles krumning. Kurvaturen regulert i standarden kan deles inn i to kategorier som følger:
A、Lokal krumning: 1 meter lang linjal kan brukes til å måle kordehøyden (mm) ved maksimalt bøyested, dvs. lokal krumningsverdi, enheten er mm/m, for eksempel: 2,5 mm / m. Metoden brukes også på krumningen av rørenden.
B、Samlet krumning av den totale lengden: stram en snor på begge sider av røret for å måle den maksimale kordehøyden (mm) for bøyestedet til stålrøret, og konverter den deretter til prosentandelen av lengden (m), som er den totale krumningen langs lengderetningen til stålrøret.
Eksempel: lengden på stålrøret er 8m, og den maksimale kordehøyden er målt til 30mm, derfor bør den totale krumningen til røret være:
0,03÷8m×100%=0,375%
⑦ Størrelsen overskrider
Størrelsesoverskridelse kan også kalles som tillatt avvik av størrelsen som overskrider standarden. Her refererer "størrelsen" hovedsakelig til den ytre diameteren og veggtykkelsen til stålrøret. Vanligvis kaller noen størrelsen overskridelse som "toleranse overskrider", men denne måten å sette likhetstegn mellom avvik og toleranse på er ikke streng, og den bør kalles som "overskridelse av avvik". Her kan avviket være "positivt" eller "negativt", det "positive" avviket og det "negative" avviket overskrider neppe standarden samtidig i samme parti stålrør.


Innleggstid: 16. nov. 2018